Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Barbka.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje Barbka, Barbara Napotnik s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«). Podjetje je registrirano na upravni enoti Ljubljana, registrski organ Ajpes, izpostava Ljubljana, datum vpisa 11.01.2017. Matična številka: 7210353000, podjetje ni zavezanec za DDV, DŠ: 78079942, direktor podjetja je Barbara Napotnik.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Spletna trgovina posluje in sklepa pogodbe v slovenskem in / ali angleškem jeziku s polnoletnimi osebami oz. osebami, starejšimi od 18 let. Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Spletna cena velja pri nakupu v spletni trgovini.

Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

V paketu z naročenim blagom je priložen račun s specifikacijo nakupa.

Razpoložljivost

Vsa naročila izdelkov so odvisna od razpoložljivosti blaga in drugega materiala. V primeru težav z dobavo si pridružujemo pravico zamenjave izdelkov z drugimi izdelki enake kakovosti in vrednosti. O takšni možnosti zamenjave boste obveščeni in jo lahko tudi zavrnete.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Barbka, Barbara Napotnik s.p., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja Barbka, Barbara Napotnik s.p. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Barbka, Barbara Napotnik s.p. Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.
Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.
Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu.
Z uporabo spletne trgovine obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vse pritožbe so zabeležene, raziskane in prejmejo odgovor.

Varovanje osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Z registracijo v spletni trgovini soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Možnosti plačila

Spletna trgovina omogoča naslednji način plačila:

1. z nakazilom na račun upravitelja Barbka, Barbara Napotnik s.p. (po ponudbi/predračunu),

Po potrjenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli predračun - z zamikom, ko bo vaše naročilo pregledano in potrjeno. Predračun je potrebno poravnati v 3 delovnih dneh od prejema predračuna, v nasprotnem primeru se naročilo stornira. Ko bo predračun v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnega v lasti upravitelja Barbka, Barbara Napotnik s.p..

O dostavi

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsi izdelki v spletni trgovini Barbka.si so zašiti po naročilu, tako ima kupec tudi večje možnosti izbora barv, materialov in usklajevanja večih izdelkov v komplet. Izdelki, ki so objavljeni v rubriki Na zalogi, pa so že pripravljeni in tako lahko odposlani hitreje.
Po opravljenem nakupu in potrjenem naročilu s strani ponudnika kupec na elektronski naslov prejme predračun. Rok za plačilo je 3 dni. Po plačilu izdelkov po naročilu je čas dostave do 12 delovnih dni, izdelkov iz zaloge pa 3 delovne dni. V primeru, da željenega materiala v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca. V primeru, da izdelka ni več moč naročiti, vas bomo o tem obvestili in izdelek brisali iz vašega naročila.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije in Evrope. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli v naročilu. Dan pred dostavo vas GLS na elektronski naslov obvesti o nameravani uri dostave in vam ponudi možnost spremembe le te.

Stroški dostave
Stroški dostave so enotni za celotno Slovenijo in znašajo 3,00 €. Cene za različne države po Evropi se natančno izračunajo ob naročilu.

Osebni prevzem

Izdelke, naročene v spletni trgovini, lahko prevzamete tudi osebno na naslovu Nova pot 127f, 1351 Brezovica, vendar le po predhodnem dogovoru. Ko je naročeno blago pripravljeno za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte.

Vračilo blaga

Vračilo blaga poteka po aktualni zakonodaji.

V primeru morebitnih težav prosim pišite na barbkaizdelki@gmail.com.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri GLS. To storite tako, da jih kontaktirate in dobite vsa nadaljna navodila.

Vzdrževanje oblačil

Po mednarodnih standardih mora vsak izdelek vsebovati podatke v obliki simbolov, ki pomenijo pet osnovnih postopkov obdelave tekstila: pranje, beljenje s klorom, likanje, kemično čiščenje in sušenje.

Navodila za vzdrževanje Barbka izdelkov so priložena v obliki vizitke vsakemu naročenemu paketu.