Aplikacije

Avtor boss 19/08/2016 0 Komentar/komentarjev Barbka.si,

Aplikacije

 

To je res eno izmed ljubših opravil. Sploh, če mi naročnik ne da točnih navodil. Takrat res nastanejo najlepši izdelki. Seveda se potrudim, da je aplikacija kar najlepša, vendar imam vpogled v vseh milijon vzorčkov blaga, ki jih lahko še lepše skombiniram, zato sem navodil na način, da mi samo poveste, kaj bi imeli, najbolj vesela.

Ne želim, da so moje aplikacije enake kot druge, zato se potrudim narediti kaj drugače.

Pri meni se za vsako aplikacijo skriva zgodba… najprej si moram v glavi naslikati, kako bo vse skupaj izgledalo. Kam more pasati, kakšne bo oblike, ostre, mehke linije… vse se malce kuha in potem prilagodi še starosti otroka, ki bo izdelek nosil.  

Osnovni del je mimo… čas za risanje. Čim manj idej pobiram iz interneta, čim več idej raste v moji glavi. Se usedem, pa začnem risati… malo dodam, malo pobrišem, pregledam, če je končni rezultat točno to kar želim.

Potem pripravim materiale, barve, vse večkrat preverim… ne sme biti preveč različnih vrst vzorcev, ker ni to moj stil, ne sme biti preveč enobarvno in s tem pusto. Zadnjič preverim in začnem rezati.

Na koncu vse sestavim, zalikam… preverim če je vse točno tako, kot sem si zamislila… običajno še kaj dodam in čas je za šivanje… vse lepo obšijem, zraven preverjam kakšna nit bi najbolje ustrezala. Drugačne barve, da bo bolj pestro ali enake, da se skrije z ozadjem… kakor kje.

Ko je prišito, večkrat našijem še gumbke, pentljice… nekaj, da je otrokom fino, nekaj, česar se lahko dotaknejo, občutijo.  To je zelo pomembno pri mojih aplikacijah. Zato jih je tudi veliko narejenih iz materialov, ki so na otip drugačni… zakaj ne bi bil trebušček ježka mehak? Ali pa kožuh medveda? Ali ni to mnogo bolj posebno in mnogo bolj prijazno otroškim rokicam?

Tako, VOILA… aplikacija pripravljena. Vsaka vzame kar precej časa in vsaka da izdelku prav poseben pečat.

 

 

 

 

Oznake: Aplikacije

Komentirajte članek