Zakaj imamo radi unikatno?

Avtor boss 20/08/2016 0 Komentar/komentarjev Barbka.si,

Zakaj imamo radi unikatno?

 

Čisto zares, pripeljem otroka v vrtec in prvi malo hladnejši dan v garderobi visijo nove jakne, novi škorenjčki vseh malih nadobudnežev. Od tega so enaki vsaj trije pari škornjev in štiri jakne. Seveda so vse še podobnih številk. Res imamo vsi enakih 5 ljubših trgovin in vsi tam kupujemo. In potem ti para živce takšna enaka garderoba... sploh če tvoj otrok pride domov s prijateljčkovimi stvarmi. Kar sploh ne bi bilo tako problematično, ampak je vse vezano na odnos staršev. Nekaterim je vseeno, nekateri pobašejo kar tvoje, nekaterim je nerodno, nekateri se pa celo jezijo in razburjajo...

Seveda je fino, da je tvoj otrok oblečen drugače, malček posebno. Se mi zdi, da smo kar malce ponosni na to, kako lepo urejeni pridejo otročki v vrtec ali šolo. Ko so malo večji tako ali tako že sami dajo poudarek na to, kar jim je všeč, prej pa ga dajemo starši. Tako pač je, priznamo ali ne.

Pri meni je poudarek na tem, da je drugače, ampak še bolj pomembno je to, da je udobno in kvalitetno. No, in praktično tudi. In tudi moji izdelki niso nič drugačni. So točno takšni, v katere bi z veseljem oblekla moja otroka.

Poleg drugačnosti sem omenila še kvaliteto. O ja, ta je res pomembna. Prav se mi zdi, da so materiali kakovostni, udobni, mehki za otrokovo kožo.

Najboljše od vsega pa je, če z veseljem izdelek obleče tudi otrok sam.

Potem pa je še tretja zadeva... udobnost. Pomembno je, da so otroci oblečeni v udobna oblačila. Tudi ta so lahko lepa. In tudi vi ne marate biti cel dan v ozkih kavbojkah in visokih petkah. Če pa že smo kdaj takole oblečeni, nam odleže ko zlezemo v udobna oblačila in sezujemo čevlje. Sem prepričana, da je pri otrocih to še bolj izrazito. Zakaj bi jih tlačili v ozke hlače, ki niso raztegljive? Otroci se igrajo na tleh, sedijo, ležijo, skačejo in norijo... in še vedno jim mora biti udobno in oblačila morajo vse to seveda zdržati.

 

 

Komentirajte članek